Hasznos eszköz a nyelvtanuláshoz is, a tablet

A tabletek népszerűsége vitathatatlan. Könnyen magunkkal vihetjük őket bárhová, jegyzetelhetünk rajtuk, olvashatunk, lehetőséget ad házi feladat megoldására, sőt filmet vagy videót nézni is alkalmas. A táblagépek nyelvtanulásra is remek megoldást kínálnak többféle módon is segítve az élményszerű nyelvelsajátítást. Az online oktatásban is jelentős szerepet játszanak. Extra előny, hogy vezeték nélküli hálózaton és mobilnettel együtt remekül használhatóak.

A tanulást alkalmazások is segítik. Ilyen például a Google Classroom amelyet letölthetünk Androidos tabletekre. Igen elterjedt a Skype vagy a Zoom használata is. Fontos, hogy jó minőségű eszközöket használjunk a tanuláshoz, például: pl.: Samsung Galaxy Tab A7 Lite, Xiaomi Pad 5 tablet, Apple iPad 9 Tablet, Lenovo Tab P11 és még hosszan folytathatnánk a listát.  A táblagépek nélkülözhetetlen eszközei a tanulásnak és ezen belül a nyelvtanulásnak is.

A fiatalabb tanulók is könnyen kezelhetik őket a házi feladat elkészítése közben vagy a gyakorláshoz, esetleg az online oktatásban. Emellett nyilván néha jól jön a tanári vagy a szülői segítség.

A tablet hátrányai:

  • A tabletnek a PC-vel szembeni hátránya, hogy alapértelmezetten nem rendelkezik saját billentyűzettel és egérrel, de egyes típusokhoz kapcsolható.
  • A processzor sebessége alacsonyabb.
  • A mérete miatt kevésbé mobilis a telefonkészüléknél.
  • Többnyire nem tartalmaz USB portot, csak egy mini USB bemenettel rendelkezik, amely egyben a töltésre is szolgál.
  • Igen törékenyek, ezért a gyerekeknek meg kell tanítani hogyan bánjanak vele.
  • A konfigurációs beállítások könnyen módosíthatók, emiatt érdemes a gyerekzárat használni.

A tablet védelmében szerezzünk be hozzá megfelelő stabil tokot és üvegfóliát. Ez megóvja a kisebb sérülésektől az iskolai és az otthoni használat során is.
Az iPad az Apple táblagép verziója, amely nem éppen az alacsony árairól híres. Egy középkategóriás iPad 150 ezer forint körül érhető el, ami a 30 és 50 ezer forintért már elérhető készülékekhez képest igen magasnak számít. Iskolai használatra tökéletesen elegendőek az alacsonyabb árú tabletek.  

A márka és a minőség mindezek mellett fontos

A középiskolás diákok igényei sokfélék az elektronikus tanulási kellékek tekintetében. Nekik már nagyobb teljesítményű készülékek beszerzése indokolt lehet, amelyeken a programok szélesebb köre futtatható. A tok és az üvegfólia védelem itt is javasolt, bár már sokkal ritkábbak a töréses balesetek.

A tanulók számos digitális készséget elsajátíthatnak, mint például a programozás, animáció, fotó- és videószerkesztés. Elengedhetetlen, hogy ehhez legyen okoskütyünk, amelynek segítségével mindezt kezelhetjük. A nagy laptopok szállítása nehézkes lehet, főleg a gyermekek számára, ennek kiváltására tökéletes megoldást kínálnak a táblagépek legyen szó nyelvtanulásról, vagy csak úgy általában vett iskolai tananyagról. A tárolása is nagyon egyszerű, elfér akár egy kisebb íróasztal fiókjában is.

Új távlatok a tanulásban

A digitális taneszközök új távlatokat nyitnak a hallgatók számára, hiszen olyan kreatív megoldásokat kínálnak tálcán a tanulásra és ezen belül is a nyelvtanulásra, nyelvgyakorlásra, amelyek színesebbé és egyszerűbbé teszik az ismeretek elsajátítását. A segítségükkel megváltozhat, izgalmasabb lehet, a hallgatók tanulási, illetve a tanárok oktatási módja.

Az otthoni tanuláshoz, nyelvtanuláshoz sem indokolt borsos árú okoseszköz vásárlása. Tökéletesen megteszi a Lenovo, a Huawei vagy a Samsung valamelyik készüléke. Fontos, hogy az eszköz rendelkezzen elegendő memóriával és tárhellyel és a célnak megfelelően jól teljesítsen. Rendelkezzen WI-FI kapcsolódási lehetőséggel, így nem aggódni az adatforgalom miatt. Érdemes arról is meggyőződni a vásárlás előtt, hogy alkalmas-e a kiszemelt tablet a tervezett programok, appok telepítéséhez.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük