Szép színek színesen

Szép színek színesen Hagy kezdjük egy ide illő kis tréfával! -Mondj egy színt, ami három betű és nem a kék! -Ződ. ?
Határtalanok a magyar nyelvvel alkotható szóviccek. Nehéz is lefordítani más nyelvekre. Egy három betűs színt azért tudunk mondani németül is: rot! ☺️Majdnem komolyra fordítva a szót, őszintén mondjátok meg, a narancs, a barack, az ibolya, a padlizsán növények vagy színek? ?A játékos foglalkozásokon több alkalommal is érintünk egy-egy témakört.


Így például a színekkel együtt tanuljuk az állatokat, formákat, számokat, gyümölcsöket és zöldségeket is. A sok ismétlés által pedig rögződnek a szavak is. ?
Hát nem klassz? Többször azon kapják magukat a gyerekek a foglalkozásokon, hogy már németül válaszolnak, illetve segítik egymást, ha valamelyik csoporttársuk valamit esetleg nem ért.


Komoly csapatmunka van ám nálunk! Többször felmerült a szülők részéről kérdésként, hogy egyáltalán nem beszél a gyermek németül, ez okoz-e gondot. Kedves Szülők, ez egyáltalán nem probléma!
Rettentően ügyesek a gyerekek, nagyon gyorsan tanulnak, ég bennünk a bizonyítási vágy. Íme egy színező a színekkel való foglalkozás “gyümölcsöző” témájából.
Auf Wiedersehen

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük